Természetvédelmi nap az általános iskolában

Természetvédelmi nap az általános iskolában

2024. május 24.
2024. május 10-én emlékeztünk meg a Madarak és Fák Napjáról hagyományos természetvédelmi napunk keretében.

 Az idei évben kicsit kitekintettünk tágabb környezetünkre, Lócsra szerveztünk programot. A többség busszal, a bátrabbak kerékpárral kerekedtek fel a kellemes tavaszi időben.

A helyiek tartalmas programot állítottak össze számunkra. A 4 felsős évfolyam forgószínpad-szerűen váltogatta a helyét s kaptak különböző feladatokat a különböző helyszíneken.

Helytörténeti kiállítást tekinthettek meg a tanulók az egyik állomáson, végig sétálhattak a madárbarát tanösvényen, megtekinthették a helyi „Tündérkertet”, ahol őshonos gyümölcsfákkal ismerkedhettek meg. Egy másik csoport népi fajátékokkal ismerkedhetett meg, valamint a helyi templomokat is meglátogathatták. S a Madarak és Fák Napjával kapcsolatban is ki kellett tölteniük egy kvízt.

Köszönjük a helyi szervezőknek, hogy ily színes és tartalmas programot állítottak össze számunkra, s köszönet jár a szívélyes vendéglátásért is.

Határtalanul logómegvalosult_magyarorszag_kormanyanak_tamogatasaval_2024Örökös ökoiskolaMAGYAR FALU PROGRAMMINISZTERELNÖKSÉGHAT-15-05FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉTMegvalosult_magyarorszag_kormanyanak_tamogatasaval_2023